根據我哋嘅統計,超過六成嘅人,都係要求車房報價項目,就係部車hi花碰撞,要求噴油和燒焊維修嘅報價!

呢一個需求,特別在打風落雨之後,喺Apps嗰度彈出嚟嘅情況係特別多嘅!

而係我哋內部統計,發現全香港差不多有10間嘅車身維修嘅車房,佢哋接到呢啲order嘅生意,亦都係佔咗全港之冠,而佢哋大部份嘅都係喺新界嘅地區!

根據我哋明查暗訪,點解咁多新界嘅車房能夠接到呢啲咁嘅生意,原來都係一個字,就係「地方夠大」

喺市區嘅車房,由於租金昂貴,根本就沒有呢一個地方,放置這麼多的設備,所以形成呢方便嘅生意,全部都被新界做晒!

當然其他嘅汽車維修🧰,例如日常嘅保養,反而市區嘅車房接到嘅生意就比新界多啦!

呢個情況正正反映左,我們在2014年開始籌備這一個車房和車主的對應平台,目的就是希望能夠,透過這一個平台,對抗地產霸權,我們相信,只要我們堅持下去,這一個車師傅Apps,必定能夠讓車主省下更加多的維修費,讓車房亦都能夠透過這一個Apps,不需要在市區租用這麼昂貴的地方!

團結就是力量,對抗地產霸權!

網誌

發佈留言

發佈留言必須填寫的電子郵件地址不會公開。 必填欄位標示為 *

fourteen − 5 =